Kim Søgaard

OPLEV NATUREN - DEN FORANDRER SIG...
Af filmproducer Kim Søgaard

 

Det har været en utrolig spændende, lærerig og til tider udfordrende opgave at lave 8 film, hvor malerier, digte, musik og levende billeder skulle gå op i en højere enhed – samtidig med at de skulle være tro mod de ønsker og versioner, som de to kunstnere, Kristian Lilholt og Carsten Frank havde for projektet. 2011 har været et på mange måder mærkeligt vejr-år, hvor sne, frost, regn og sol sjældent kom, da der var brug for det, og når det var forventet. Men på trods af vejret fik vi lavet optagelser til filmene, som forhåbentlig understøtter den stemning, musikken og teksterne udtrykker, og som fanger det øjeblik, malerierne er formet omkring. Det har været vigtigt for mig at skabe en stemning mere end blot at vise årstiden. Det har jeg forsøgt at gøre ved at gøre billederne mere intense og bevægelige og ved at prøve at fange farvespændet i malerierne.

 

Jeg håber, at du får lyst til at opleve naturen selv og lægge mærke til dens forandringer, efter du har set filmene. Jeg ved fra mig selv, at jeg aldrig har lagt så meget mærke til naturens luner, som mens jeg producerede filmene – også der hvor jeg færdes til dagligt.
 
Jeg vil gerne sige mange tusind tak til mit hold bag produktionen: B-fotograferne, assistenter og skuespillerne: Jan Vittrup, Shahram Firouzian, Lasse Schurmann, Kristine Krogh Pelle, Frank Schiellerup, Kaya Moeslund, Ole Andersen, Nicolai Gansler, Liva Moeslund, Liva og Asger Søgaard.