Præsentation

LAND er en rejse i årstidernes danske landskaber i musik, lyrik, malerier og film.

LAND boksen indeholder en CD med 8 sange, en DVD med 8 film og en bagLAND dokumentarfilm, samt en lille bog hvori de 8 originalmalerier er smukt gengivet sammen med de tilhørende digte. I bogen kan man også læse de medvirkendes reflektioner over deres møde med LAND.

I 2005 skabte billedkunstner Carsten Frank 8 store landskabsmalerier til firmaet Jyske Finans i Silkeborg. Det samlede værk fik titlen LAND. Af uvisse årsager fik han for første gang lyst til at lade nogle skrevne ord følge hvert maleri. Disse digte blev placeret ved de respektive malerier, da LAND frisen blev hængt op i Jyske Finans.

I foråret 2006 inviterede Carsten Frank komponist og musiker Kristian Lilholt ind at se
LAND. LAND gjorde et kolossalt indtryk på Kristian Lilholt, hvilket affødte en stor lyst hos denne til at viderebringe oplevelsen. De første fragmenter af melodier til LAND digtene opstod allerede ved dette første møde, og i de næste 3 år komponerede Kristian Lilholt sange og musikalske forløb over digtene og de 8 malerier.

Ud fra devisen: 'musik for musikkens skyld, stemning for himlens skyld' blev musikken indspillet med en skøn blanding af danske solister og instrumentalister fra både den klassiske og den rytmiske scene. Navne som Michala Petri, Benjamin Koppel, Nanna Lüders, Lise Dandanell, Cecillie Hyldgård, SP Poulsen, Sanne Damore, Ida Friis Virenfeldt, Kasper Vadsholt m.fl. medvirker på LAND.

Ideen opstod med at tilføje endnu en dimension til LAND i form af 8 film over de 8 sange og malerier, og filmproducer Kim Søgaard blev valgt til at løse denne opgave. Disse 8 film er lige så spændende og varierede som årstiderne vitterligt er i Danmark. Fra det vådeste våde novembervejr, til den solbeskinnede høsttid i august.

LAND boksen lå færdig i 1. oplag i slutningen af 2011. 2. oplag, der både er i en dansk og engelsk version, var med nogle få justeringer og forbedringer klar i august 2012, og 3. oplag af den danske version - igen med enkelte justeringer - kom på markedet i efteråret 2013.